donderdag 16 februari 2023

Februari en Maart 2023. Leporello's, cartoons en schilderijen.

 Februari en Maart 2023.

Leporello's, cartoons en schilderijen.

Thema van de workshop: Kopzorgen.



 

Henk, 9 maart 2023.

Deze maand ( februari ) ben ik voor het eerst bezig gegaan met de zgn. Leporello ( harmonicaboek ). In eerste instantie om te zien of deze werkwijze toepasbaar zou zijn voor een workshop.

Een optie kan zijn om een of meer oudere schilderijen te nemen. Daar met een kader de meest aansprekende stukken sorteren en die in een nieuwe ordening opnieuw samenvoegen. Anders gezegd: oude verhalen vormen samen een verbeelding stimulerend nieuw verhaal.

Een andere combinatie kan zijn zoals bovenstaand. Het verzamelen van teksten/ gedichten ( liefst selfmade ) en daar een sfeerbeeld bij zoeken. In een beknopte vorm kun je zo ook een ( groep- ) wenskaart maken met kaft en ruimte binnen de leporello.

Spelen met kleurvlakken is ook een mogelijkheid. Het uitsnijden van cirkels, halveren en opnieuw samenvoegen naar smaak of sfeer. Als een reisje door de kosmos.



Intussen werkte ik ook door aan het thema doorgang, doorstroming. Vanuit verschillend perspectief, oogpunt.

Deze kwam tot stand bij een schildersochtend in Atelier Zernike. De koffie werd rondgebracht en kwam onmiddellijk centraal te staan. Het was pittige koffie gezien het dynamische effect..

Het uiteindelijk resultaat sloot weer mooi aan bij de kosmische leporello en een paar afleveringen van de serie Starship Enterprise.

 
Hieraan vooraf ging het beeld van "doorgang", "doorstroming".
 

Naast de nog al intense kleurenwereld van hierboven verschijnt dan als vanzelf de wat koelere. Het begon met een zelfgebakken kokos macaron van een van de dames. Die belandde centraal in het midden.




Al met al weer een inspirerende periode. Benieuwd wat er hierna weer gaat komen.

Henk, 16 februari 2023.


Leporello's en schilderijen zijn te koop. Formaat leporello ca. 108 - 126 cm breed, 12 - 14 cm hoog.

Prijs in overleg. Ook werk op bestelling mogelijk.

Schilderijen formaat ca. 45 bij 60 cm. Op papier , acryl. Prijs 200 - 300 euro. Exclusief lijst / passe-partout.

Schildersworkshops individueel, volwassenen, kinderen mogelijk.

Info via hhvdveen@planet.nl.

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schilderweek in Savita in het Sauerland.

 Schildersweek in Savita. Via een advertentie van het Centrum Savita kwam ik in contact met Rene Beerendonk. Hij bood een week abstract schi...